Składniki:
- mała pierś z kurczaka
- 50 g makaronu ryżowego
- 150 g warzyw z mieszanki chińskiej
- sos sojowy
- curry
- imbir mielony
- pół kostki rosołowej
Przygotowanie:
Warzywa rozmrażamy na patelni, kurczaka kroimy w paski i doprawiamy curry, następnie dorzucamy go do warzyw i smażymy pod przykryciem. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i gdy kurczak będzie już podsmażony dorzucamy na patelnię. W szklance z ok. 100 ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę, dosypujemy ok. pół łyżeczki curry i pół łyżeczki mielonego imbiru, zalewamy tym naszą potrawę i dodajemy jeszcze 2 łyżki sosu sojowego. Podgrzewamy póki woda nie wyparuje z patelni.
Mmmm pycha! Też lubię tą mieszankę chińską :)
OdpowiedzUsuń